logo LEDGO white

Onderscheid

LG-B160C built-upDe kwaliteit van een ledlamp herkent men aan de stabiliteit van het licht, de natuurlijkheid van de kleurweergave, de levensduur van de leds en de constructie. Om met dat laatste te beginnen, de constructie van een ledlamp moet erop gericht zijn de interne temperatuur zo laag mogelijk te houden. Want leds zijn minder efficient naarmate ze warmer worden en ze slijten sneller. Het onderscheidt tussen een goede en een minder goede ledlamp is daarom vaak met het blote oog waarneembaar. Daarnaast moet de constructie op praktisch gebruik zijn ingesteld en LedGo is daarin opperheerser. Het is het enige merk met randloze led armaturen, die naadloos aan elkaar bevestigd kunnen worden. Een LedGo Array vormt een reeks van aan elkaar gekoppelde ledlampen die een ononderbroken lichtemiterend oppervlak toont. Dat is in foto's waarin spiegeling van de lichtbron zichtbaar is van groot belang.

Levensduur

De theoretische technische levensduur van een goede led overtreft die van de gebruiker. Het is zeker een belangrijker factor, maar niet een waarmee gebruikers snel mee te maken krijgen. Leds gaan ontzettend lang mee, maar hun lichtopbrengst neemt met de jaren wel enigszins af. LedGo hanteert hoge normen bij het vaststellen van de levensduur van haar lampen en druk de halfwaardetijd niet uit in 50%, maar in 30% verlies uit. Voordat die lichtafname wordt bereikt zijn vele jaren van ononderbroken brandduur voorbij gegaan.

Stabiliteit

Een led moet, in het bijzonder voor video, een heel continue stroom licht afgeven. Minder stabiele ledverlichting levert een flikkerend beeld. De stabiliteit van de ledlamp is het resultaat van voldoende elektrische voeding, goede verbindingen en schakelingen. LedGo kiest voor hoge kwaliteit = duurdere componenten teneinde de keten van voeding naar licht zo sterk mogelijk te maken.

Kleurweergave

Waarschijnlijk de meest zichtbare en misschien wel voelbare kwaliteitsfactor van led is de kleurweergave. LedGo levert louter ledlampen met een CRI hoger dan 95. Dat betekent dat de weergave van het ledlicht het natuurlijke licht voor meer dan 90% benadert en dat is ongehoord natuurgetrouw.

 IMG 8140 800p