logo TO wit

IMG8464

Tokina lenzen zijn de ware meesters van de (super)groothoek. Keer op keer ontwerpt het merk een objectief dat door veeleisende fotografen, liefhebbers én professionals wordt omarmd. In het pré-digitale tijdperk excelleerde Tokina met toplenzen in alle categoriën. De laatste tien jaar blinkt het merk uit in super-groothoek zoomlenzen. De 12-24 f/4.0 is al lang niet meer leverbaar, maar nog steeds legendarisch. Maar de 11-16 f/2.8 kwam er voor in de plaats en nam de koppositie moeiteloos over. Vooral toen filmers ontdekten hoe dit objectief HD filmkwaliteit op een DSLR betaalbaar maakte, kwam een heel nieuwe markt tot ontwikkeling.

In de tussentijd ontwierp Tokina een loepzuivere 16-28 f/2.8 en een mooi compact gebouwde 24-70 f/2.8 standaardzoom voor full-frame camera's. Die laatste in zo'n geweldige kwaliteit dat de ultieme scherpte van een 50 megapixel camera er ten volle mee benut kan worden. Tegelijk zette het merk haar zegetocht in het APS-C segment voort. Naast de populaire 11-16 kwam een 11-20 f/2.8, die met het net wat ruimere zoombereik voor velen een aantrekkelijker optie vormt.

De zoektocht naar steeds lichtsterkere objectieven, die toch een maximale beeldkwaliteit blijven bieden, culmineerde in het uitbrengen van de 11-20 f/2.0 voor APS-C camera's. Een objectief met een groothoek, zoombereik én lichtsterkte die door geen enkel ander merk geëvenaard worden. U hoeft ons niet op ons woord te geloven. Want wat u hierboven las, dat schrijven anderen over Tokina.

Be good and let others tell it.

De erkenning van Tokina als hét toonaangevende merk voor duurzame, lichtsterke en optisch betoverende groothoekobjectieven is alomtegenwoordig. Lees hieronder wat onafhankelijke media over Tokina schreven en overtuig u zelf van de koppositie. De ware meesters van de groothoek.

Meesters van de (super)groothoek