logo HO wit

Certified HOYA

HO PHD COMP 2Wie een goede merknaam heeft, moet beducht zijn voor kapers. HOYA is zo'n merknaam. Internationaal vermaard om haar hoge optische en mechanische kwaliteit en haar productiestabiliteit. Een topfilter. Maar dan moet je wel een echte hebben.

Namaak

Het merk HOYA drukt kwaliteit en duurzaamheid uit. Daar heeft het merk tientallen jaren hard aan getimmerd met stabiele productietechnieken en rigide kwaliteitscontroles. Zo'n goede naam, dat wil iedereen wel. Daarom zijn er obscure fabrikanten die HOYA filters namaken. Want zij willen wel profiteren van de goede naamsbekendheid, maar geen kostbare investeringen in productiefaciliteiten en controleprocessen doen. Valsemunters zijn er altijd al geweest en er zijn dus ook valsefilteraars.

Hoe onderscheidt u een echt HOYA filter van een valse?

Sommige valsefilteraars maken het HOYA filter erg goed na. Maar alleen op het oog dan. Het glas, de ring en de verpakking zien er soms helemaal echt uit. Het drukwerk van de verpakking kan wel eens gespikkeld zijn of er staat een taalfout in. Je moet dus heel goed opletten. Als je - net als wij - beschikt over een HOTFA (HOYA Optical Testing Facility Almere), laat de uitslag niet lang op zich wachten. Want de valse filters behalen bij lange na niet de goede testresultaten van een echt HOYA filter. Er is echter maar één zo'n optische testinstallatie in de Benelux.

De oplossing is niettemin eenvoudig: om zeker te weten dat u een echt HOYA filter koopt, moet u bij een erkende wederverkoper zijn.

Erkende wederverkoper

TSE Imaging is de officiële importeur voor de Benelux. Wij leveren aan een beperkt aantal wederverkopers met een winkel in de straat en/of online. In het algemeen kunt u ervan uitgaan dat het de betere fotospeciaalzaken zijn waar u de echte HOYA kwaliteit koopt.

Waar koopt u (mogelijk) niet de echte Hoya filters?

  • Op de markt (tussen de batterijen en iPhone tasjes)
  • Op Marktplaats of e-Bay bij een niet Nederlandse echte winkel of bij een particulier
  • In het buitenland (voor buitenlandse aankopen geldt bovendien mogelijk een beperkte garantie, ook al heeft u er een aankoopnota van)
  • Bij veilingen, opkopers en dumpzaken
  • In de kroeg, uit een kofferbak of op het strand :)

Wat als u een on-echt HOYA filter kocht?

Als u het filter kocht bij een erkende wederverkoper is het echt. Dat durven wij te stellen, want wij maken met onze wederverkopers heldere afspraken. Als uw wederverkoper niet in onze lijst van erkende winkels staat, is het filter mogelijk niet echt. Voor uw aankoop bij een niet door ons erkende wederverkoper kunnen wij u feitelijk geen enkele garantie bieden. Zo'n filter komt immers niet bij ons vandaan en omdat we ook geen afspraken hebben met die winkel, hebben we ook geen enkele invloed erop.

Kortom: koop uw HOYA filter uitsluitend bij de erkende HOYA wederverkoper.

Protected Serie HDX

HO UVHX compOmdat valsefilteraars het moeten hebben van grote aantallen, gaat het vrijwel altijd om internationale vervalsingen. Om het hen zo moeilijk mogelijk te maken, laten we voor de Nederlandstalige markt een eigen series maken: Hoya HDX. Ze zijn gebaseerd op de Hoya HD filterklasse, maar speciaal voor onze regio iets aangepast. Die aanpassing betreft niet alleen de naam en verpakking, maar omvat ook een kleine optische verbetering in de werking (een betere coating). Hoya HDX filters zijn er in de soorten Protector, UV en Circulair Polarisatie. En nu weet u ook: authentiek Hoya.