logo HO wit

Kleurfilter

Pop-FilterJe zou kunnen zeggen: een kleurfilter is niet helemaal meer van deze tijd. Vroeger werd het gebruikt om kleurenfoto's een exotische kleur mee te geven en bij zwart/witfotografie een andere grijstoonschaal te bereiken. Maar toen werkten we op emulsiefilm. Nu we tegenwoordig met digitaal beeld werken, kunnen we achteraf op de computer vrij gemakkelijk creatief met kleur omgaan.

Toch zijn er nog steeds liefhebbers van kleurfilters, omdat het werken met filters tijdens het maken van de opname nu eenmaal een andere, creatieve dynamiek veroorzaakt, dan wanneer je een foto maakt met in gedachten dat je die thuis op de computer nog eens gaat zitten manipuleren. 

Hoya heeft een hele lange reeks zeer gevarieerde kleurenfilters. Niet alleen voor zwart-wit, maar ook een uitgebreide serie kleurenfilters (zoals 25a, 80/81/82/85 abc) gemaakt voor subtiele aanpassingen van de kleurtoon, om het beeld warmer of kouder te maken. Omdat er in Nederland nog maar heel weinig vraag naar is, behandelen we ze niet op onze website.

Wil je er meer informatie over hebben, aarzel niet en bel ons even op. Wat je ook kunt doen: ga eens langs bij een goede fotospeciaalzaak.