logo TO wit

AT-X 11-20 f/2.8 PRO DX

Superieure ultra-groothoek zoomlens

TO ATX1120PRODX LowResDe AT-X 11-20 f/2.8 is de opvolger van de uiterst succesvolle 11-16mm, die niet alleen in de fotografie, maar ook onder videofilmers graag en intensief gebruikt wordt. Door een nieuw gepatenteerd optisch ontwerp, met drie asferische elementen én drie SD-lenzen (FK01 en FK02) wordt niet alleen een groter zoombereik mogelijk, maar ook buitengewone hoge prestaties op het gebied van contrast, scherpte, en sferische en chromatische aberraties.

Ten behoeve van maximale licht-toetreding is de filtermaat verruimd naar 82mm, wat resulteert in f/2.8 als continue maximale lensopening. Het objectief presteert in laag-licht situaties meesterlijk, terwijl het gewicht ten opzichte van zijn voorganger nauwelijks is toegenomen. Gebleven is ook de van Tokina bekende one-touch focus clutch en uitmuntende mechanische constructie, die dit objectief erg geschikt maakt in uiteenlopende omstandigheden en voor intensief gebruik.

atx1120 graphDe AT-X 11-20 f/2.8 is uitermate geschikt voor video. De grote lensopening levert desgewenst een aangename achtergrondonscherpte. En dankzij de zeer geringe vertekening is een natuurlijke en onvervormde weergave van het nderwerp mogelijk.

 

Cameravatting: Nikon
Voor camera types: APS-C en cropcamera's
Lichtsterkte: 2.8
Kleinste diafragmaopening: 22
Aantal lenzen/groepen: 14/12
Diagonale beeldhoek (graden): 104-72
Minimale onderwerpsafstand (cm): 28
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:8,62
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 82
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated, WR - Water Repellant
Bouwlengte (mm): 92
Doorsnede (mm): 89
Gewicht (gr): 560

Inclusief strooilichtkap BH821

logo flickrBekijk hier voorbeeldfoto's.

 

Download hier het productinformatieblad (PDF).