logo CR white

Ontwerp

Crumpler ontwerpt niet zomaar. De meeste andere merken gaan uit van een rechthoekige vorm van de tas. Als een kartonnen doos, maar dan van stof. Crumpler niet. Uitgangspunt bij Crumpler is het doel van de tas en het gebruik ervan. Dat kan dus leiden tot een heel andere basisvorm. Daarna wordt gezocht naar het beste uiterlijk. Een Crumpler tas moet nu eenmaal mooi zijn. Tasontwerpen worden blootgesteld aan testen bij toekomstige gebruikers, zowel op ergonomie als op 'looks'.  

Modieus

Crumpler is door en door authentiek. Dat maakt het merk zo stijlvol. Stylisten, marketeers en gebruikers werken samen aan het ontwerp van de tassen. Het zijn professionals die allemaal hun eigen verbinding met de hedendaagse maatschappij hebben. Crumpler schakelt voor de styling geen externe partijen in en blijft haar eigen identiteit trouw. Dat maakt dat een Crumpler niet op tassen van andere merken lijkt, maar andersom wel. Crumpler is trendsetter.

Goed doordacht

Tassen worden bij Crumpler primair ontworpen voor gebruik. Punt. Dat vindt zijn herkomst in de ontstaansgeschiedenis van het merk. Nog steeds is het uitgangspunt 'anders en beter' te willen zijn dan anderen. Een ontwerp doorloopt daarom vele stadia alvorens een nieuw model in de markt komt. Belangrijke fase daarbij is altijd de proefproductie. In de eigen fabriek wordt een kandidaat-model door de werkelijke productiestaf in elkaar gezet. Daarna wordt dit proefmodel aan gebruikerstesten onderworpen. Zo wordt een nieuw ontwerp dus op twee deskundige doelgroepen getest op twee belangrijke kwaliteitsfactoren: kan het product goed gemaakt worden en kan het product goed gebruikt worden.

Geavanceerde techniek

Crumplers vooruitstrevende technieken vindt men in de materialen, de constructie en de productie. Maar elke Crumpler tas wordt met de hand gemaakt. De mens is het meest geavanceerde productiemiddel dat er is. Geen machine kan eraan tippen. Dus dat is een bewuste keuze en eigenlijk ook een noodzakelijke. De eisen die Crumpler stelt aan de eigenschappen en technieken van de tassen maken mechanische productie veelal onmogelijk. Soms zijn stikvormen of verbindingen alleen met de hand te vervaardigen. Natuurlijk gebruikt men daarvoor wel gemachiniseerde machines en precisie meet- en werktuigen.

Innovatie

De Crumpler ontwerpers nemen geen genoegen met standaard oplossingen. Crumpler zoekt nieuwe wegen om haar ambities te verwezenlijken. Dat wil niet zeggen dat Crumpler persé wil afwijken van bestaande technieken, alleen om anders te zijn. Integendeel. Bij Crumpler weten ze te behouden en te gebruiken wat goed is. Maar dat is nooit vanzelfsprekend en dus zoeken ze continu naar wat nog beter kan. 

Passie en Inspiratie

Crumpler wordt geïnspireerd door Lifestyle en vice versa. Onderstaande tips voor het leven van een urban lifestyle maken dat duidelijk. Crumper = lifestyle

Inventief zijn Doordenken  Voorbereid zijn

 Vindingrijkheid 

 Opletten
Lesson1

Lesson2

Lesson3 Lesson4 Lesson-5