logo CR white

Materialen

Lifestyle is niet Crumpler's enige troef. Aan de basis van het succes van het merk staat de puurheid van het ontwerp van de tas. Bedacht om te gebruiken. Bedoeld om plezier van te hebben. Een Crumpler tas bewijst zich voortdurend in het gebruik door de slimheid van het ontwerp, door de robuustheid en door het gebruiksgemak. En door de fenomenale productiekwaliteit.

De bewijzen

Crumpler gebruikt alleen de beste materialen en de beste productiemethoden. Dat klinkt nogal cliché, maar is het niet. Lees maar. 

Stikwerk

Crumpler maakt in de stiksels veel gebruik van trenzen, meervoudige en gekruiste sticklijnen ter versterking van kruisverbindingen en einden. Die worden ook gebruikt in bijvoorbeeld spijkerbroeken tegen. Trenzen kunnen hoge belastingen aan en maken een produect extreem duurzaam.

stikwerk

Voering

Crumpler tassen hebben altijd een binnenlaag. Meer lagen stof versterken namelijk de totale constructie en maken een tas veel weerbaarder voor trekspanningen. En voor de handelingen van gehaaste gebruikers. Een versterkte binnenlaag is ook goed voor de buitenlaag, die blijft altijd intact, ongeacht wat men in de tas stopt.

voering

Biezen en stroken

Crumpler gebruikt een combinatie van biezen en stroken, niet alleen voor decoratieve doelen, maar ook omdat goed aangebrachte extra materialen de naden exponentieel versterken. Een bies vereist overigens vier keer stikken, ook al zijn slechts twee lijnen zichtbaar. 

biezen

Chicken Tex Supreme 1000D

Chicken Tex is een voor Crumpler vervaardigde nylon stof van 1000D. De D staat voor Denier en dat is een meeteenheid voor de sterkte en (weef)dichtheid van stoffen. 1000D is bijzonder hoogwaardig. ChickenTex is sterk en dicht-geweven en biedt daardoor zeer goede bescherming tegen alle weersomstandigheden. Chicken Tex door Crumpler bedachte naam en wordt speciaal voor Crumpler gemaakt.

chickentex

Nylon

Nylon is een polyamide, hoogwaardig kunststof materiaal en het is vooral in de vorm van een draad extreem sterk. Crumpler’s nylons worden met een speciale luchtbehandeling afgewerkt, zodat het herkenbare Chicken Tex uiterlijk ontstaat. Deze kwaliteit nylon is superieur aan polyester, canvas of andere op katoen gebaseerde stoffen, materialen die de meeste andere tassenmerken gebruiken, omdat Chicken Tex nylon door haar samenstelling veel beter bestand is tegen slijtage. Een Crumpler tas blijft daardoor veel en veel langer mooi en in vorm!

Nylon

Rip stop

De meeste Crumpler tassen hebben rip stop voering van 220D of 420D. Met elke 7mm een sterkere draad in het weefsel, worden scheuren of winkelhaken zo goed als onmogelijk. De meeste tassen hebben een ripstop voering, maar sommige lijnen hebben een ripstop buitenkant, zoals de Light Delight. Dankzij rip stop nylon kan een extreem lichtgewicht tas worden gemaakt, die toch zeer duurzaam is.

ripstop

Kleur

Chicken Tex van Crumpler is er in 128 verschillende kleuren. Bij nauwkeurige bestudering blijkt dat één kleur bij Crumpler feitelijk meer kleuren zijn. Er bestaan fijne nuanceverschillen tussen de verschillende weefdraden. Deze door Crumpler geperfectioneerde fabricagetechniek verleent de stof zijn visuele diepte en blijvende kleurkracht.

kleur

Waterafstotend

Chicken Tex heeft aan de binnenkant een laag PU (polyurethaan) en aan de buitenzijde een coating van teflon. Crumpler tassen zijn daarom onvergelijkbaar goed beschermd tegen water, vocht en vuil. Ook de protectiematerialen (neopreen) hebben een waterafstotende buitenlaag. Crumpler noemt deze eigenschap het 'mozes effect'.

waterafstotend

Singels

De draagriemen van Crumpler zijn gemaakt van extra dik nylon of polypropyleen. Door de stoffen in veel verschillende hoeken over elkaar te weven ontstaat de supersterke buigzame riem. Een Crumpler riem kan ook als sleepkabel gebruikt worden.

singels 

Gesp en sluiting

Gemaakt van polyamide of (het bekende metaal vervangende) polycetal garanderen de gespen en sluitingen van Crumpler maximale sterkte bij een heel laag gewicht. Vormen blijven zo praktisch mogelijk om ze in het gebruik zo prettig mogelijk te maken.

gespen

MVO

Crumpler heeft haar eigen productiefaciliteiten in Vietnam met meer dan 60 medewerkers. Dat is de enige manier om echt controle op de kwaliteit te houden, maar ook om maatschappelijk verantwoord, milieuvriendelijk en duurzaam te ondernemen.

Garantie

Omdat Crumpler zoveel aandacht besteed aan ontwerp en productie is een garantietermijn van 30 jaar mogelijk. Een Crumpler tas is gemaakt om een leven lang mee te gaan.

QE800-003-Logo