logo SI wit

Snelkoppelingen

Je bevestigt je camera snel en eenvoudig op een statief door middel van een snelkoppeling die je onder de camera schroeft. Snelkoppelingen zijn er in verschillende maten en soorten. Ze zijn los verkrijgbaar, waardoor je meerdere camera's van een snelkoppeling kan voorzien.
Snelkoppelingsplaatjes van Sirui zijn van het universele Arca-type. Sirui voegt aan dit systeem echter haar eigen verbetering toe met de beveiligingpen, die voorkomt dat koppelingsplaatje (met camera) per ongeluk uit de schoen schuift. Een ergonomisch geplaatste deblokkerknop maakt het bevestigen van camera (met koppelingsplaat) heel gemakkelijk. Een andere slimme feature die je op Sirui snelkoppelingen ziet, zijn de ingebouwde rotatiestoppers, waarmee je voorkomt dat het scherpstelvlak niet meer evenwijdig aan je onderwerp komt te liggen omdat je camera op het statief tijdens het fotograferen kon draaien.

Balkop arcatype Balkop blokkeerpen  Plaat RotatieStopper1-138x109 
Sirui snelkoppelingen zijn van het universele Arca-type Beveiligingspen die voorkomt dat het koppelingsplaatje onverhoeds met camera en al uit de schoen schuift. Tijdens het fotograferen vanaf statief blijft de camerapositie onveranderd dankzij igebouwde rotatiestoppers.