logo SI wit

Service en support

SI 6YearWarranty2015 badgeZes jaar garantie biedt Sirui op haar statieven en accessoires. Dat duidt op een groot vertrouwen in de ontwerpen en in de eigen productiekwaliteit. Terecht. En omdat alle Sirui producten vóór het verlaten van de fabriek aan een kwaliteitscontrole worden onderworpen, is de kans dat er met uw Sirui product iets mis is echt heel erg klein.

Maar natuurlijk heeft ook een nieuwe fiets wel eens een lekke band, zoals men placht te zeggen. Dus hebben we bij TSE Imaging de technische ondersteuning voor Sirui op ten top geregeld. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste onderdelen voorradig. Fabrikant Sirui maakt het ons gemakkelijk, want bij het verschijnen van een nieuwe product, sturen ze meteen een service-setje mee. Nog voordat het nieuwe product in de verkoop is, kunnen we het dus al repararen. Zeker handig, ook al hebben we het dus zelden nodig,

Onderhoud

Sirui heeft goed ontworpen producten. Dat merkt men als men onderhoud pleegt. En u kunt het veelal zelf. Meest voorkomende onderhoudshandelingen zijn het bijstellen van de weerstand van de statiefbenen en het reinigingen van de twist-locks. Bij normaal gebruik zult u dat hooguit een paar keer per jaar willen doen. Maar was u op op een exotische bestemming op het strand aan het werk geweest, dan is het reinigen van de twistlocks zelfs nodig. Zand en zout zijn onvriendelijk voor elke mechanische constructie, zelfs voor een toplevel carbon statief. Wie zorgvuldig te werk gaat, heeft geen hulp nodig. Alle onderdelen passen maar op één manier, dus wat u zelf uiteen neemt, voegt u na reiniging net zo gemakkelijk weer samen. En bij twijfel kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Onderdelen en samenstelling

SI N SERIES LJuist omdat Sirui producten zo logisch in elkaar zitten en er veel gebruikers zijn die graag hun eigen apparatuur onderhouden, heeft Sirui overzichtelijke producttekeningen beschikbaar gesteld. In het jargon worden ze exploded views genoemd. Hierop kunt u zien hoe een statief geconstrueerd is en uit welke onderdelen het bestaat. En elk onderdeel heeft een nummer, dus om het te bestellen, volstaat het om het statiefmodel en het onderdeelnummer door te geven.

Garantie

Zes jaar garantie dus. Behalve een lange garantieperiode, is onze garantieverlening ook ruimhartig. Maar ook weer niet oneindig natuurlijk, gaat u daarom zorgvuldig om met uw Sirui. Om garantie te verkrijgen is het wel essentieel dat u uw aankoopbewijs en de garantiekaart inlevert tegelijk met het product. Kocht u uw statief (en/of accessoire) bij een winkel, dan is het gebruikelijk dat u zich voor service en ondersteuning ook weer tot diezelfde winkel wendt.

En dat is zo gek nog niet, want veel van onze wederverkopers hebben zelf service-kits in huis, waarmee uw Sirui statief terstond kan worden hersteld. Denk hierbij aan het vervangen van een twist-lock onderdeel of beensegment.

 

Service parts tekening multistatief serie 3T35.

Service parts tekening UltraLight T025X.

Service parts tekening serie A1005.

Service parts tekening eenbeen serie P.

Service parts tekening eenbeen serie EP-S.

Service parts tekening eenbeen serie P-SR.

Service parts tekening Traveller serie TX.

Service parts tekening Universal serie N.

Service parts tekening Reporter serie R.

Service parts tekening Reporter middenzuil RX66.

Service parts tekening Waterproof serie W.

Service parts tekening balhoofd serie GX.

Service parts tekening balhoofd serie KX.

Service parts tekening Horizontal Arm HA77.

 

Meer over onze servicevoorwaarden leest u hier.