logo TO wit

AT-X PRO D 100 f/2.8 macro

Full frame macro en portret

ATXM100pro 400pMet de Tokina AT-X M100 PRO D wordt de ideale combinatie geboden van portret- en macro-objectief. De middellange brandpuntsafstand van 100mm levert de optimale afbeeldingsverhoudingen voor portretten. De lenseigenschappen en grote lensopening bieden een fraaie, bijna betoverende onscherpte. In het macro-gebied is een afbeeldingsmaatstaf van 1:1, dat is werkelijke grootte. Omdat op grotere opname-afstand kan worden gewerkt leent dit objectief zich bij uitstek voor het fotograferen van kleinere, schichtige diersoorten, zoals vlinders en hagedissen.
Het objectief is geschikt voor het volle kleinbeeldformaat en schept op full-format camera’s een uitmuntend beeld tot in de uiterste hoeken. Evenals bij de AT-X M35 PRO D kan het scherpstelgebied op de lens worden ingeperkt (Full of Limit) voor een nog snellere scherpstelling.

Compromisloze scherpte en fabuleuze onscherpte met een uiterst praktische brandpuntsafstand maken dit instrument tot het ultieme portret- en macro-objectief.

atxm100 Graph

Ico IF

Cameravatting: Canon, Nikon
Voor camera types: Full frame & kleinbeeld, APS-C en cropcamera's
Lichtsterkte: 2.8
Kleinste diafragmaopening: 32
Aantal lenzen/groepen: 9/8
Diagonale beeldhoek (graden): 24
Minimale onderwerpsafstand (cm): 30
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:1
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 55
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated
Bouwlengte (mm): 95.1
Doorsnede (mm): 73
Gewicht (gr): 490

Strooilichtkap (meegeleverd): BH551

Download hier het productinformatieblad (PDF)