logo SI wit

Materialen

Koolstoflagen8-306x161Koolstofvezel statiefbenen

Sirui is een van de weinige fabrikanten die haar eigen koolstofvezel statiefbenen produceert. Reden voor deze grote investering van de fabrikant is de eis voor twijfelloze kwaliteit die men aan het product stelt. Over de specificaties en de samenstelling mag geen enkel twijfel bestaan.

Sirui statiefbenen zijn opgebouwd uit acht lagen koolstofvezel (carbon fibre) die in een kruispatroon onder telkens andere hoeken op elkaar worden aangebracht. Door 100% koolstofvezel te gebruiken kunnen Sirui statieven een indrukwekkende belasting aan, terwijl toch een ongeëvenaard laag gewicht blijft.

Pure koolstofvezel benen zijn zeer bestand tegen wrijving en corrosie en hebben van nature een glad oppervlak en daardoor een soepele beweging. Dat is de reden dat Sirui statieven zo soepel in en uit elkaar geschoven kunnen worden.
Koolstofvezel is bovendien zeer rigide en absorbeert trillingen.

Geperst aluminium legering

In plaats van de traditioneel gegoten aluminium schouders en scharnieren, worden de verbindende onderdelen van een Sirui statief onder hoge druk (koud) geperst. Koude persing of smeden (cold forging) versterkt de aluminiumlegering sterk, terwijl het gewicht gelijk blijft. Voor een gelijk volume is bij persing een grote hoeveelheid materiaal nodig en dus onstaat een veel hogere dichtheid en een veel homogenere moleculaire structuur in het metaal. Met als resultaat een veel harder, duurzamer en langer meegaand product. Natuurlijk zijn de materiaal- en productiekosten van gesmeede onderdelen hoger. Sirui kiest bewust voor kwaliteit.

AndAluGietHals-138x92er merk: gegoten aluminium
Sirui gebruikt geen (!) gegoten aluminium van zwakke structuur.
Klik op de afbeelding om te vergroten.   

AluGietMicro-138x90
   

AluPersHals01-138x92Sirui: koud geperst aluminium
Sirui statiefonderdeel van onder hoge druk geperst versterkt aluminium 

AluPersMicro-138x90

Geanodiseerde oppervlakken

Alle Sirui onderdelen ondergaan een speciale anodiseringsbehandeling dat de metaaloppervlakken zeer goed bestand maakt tegen corrosie en slijtage. Anodisering verhoogt de levensduur, verlengt het fraaie uiterlijk en is waterafstotend.
Anodiseren is een milieuvriendelijk en veilig elektrochemisch proces.
Behalve de mechanische voordelen, maakt anodisering een oppervlak ook beter geschikt om kleurstof aan te brengen.

Geanodiseerd-138x144