logo SI wit

Historie

Sirui werd in 2001 opgericht en begon een flinke fabriek voor fotografische apparatuur in het Zuidelijke deel van de Parelrivierdelta. Dit gebied in China is het meest economisch ontwikkeld van alle regio en je vindt er de conglomeraties van Macao, Hongkong en Guangdong. Het is waarschijnlijk het meest westers geörienteerde stuk China.

Tussen 2001 en 2006 produceerde de Sirui fabriek statieven voor, en onder de naam van, een van de grootste statiefmerken ter wereld. Maar in 2006 werd besloten de ontwikkelde kennis en ervaring ook te benutten voor een eigen merk. Al meteen in 2006 schaalde Sirui op met een nieuwe fabriek van 20.000 vierkante meter om aan de explosief toenemende vraag te kunnen voldoen. In 2007 behaalde Sirui haar dubbele ISO-certificering voor kwaliteitsmanagement en duurzaamheidsmanagement.

Alles in huis

Siruibuilding

Sirui is inmiddels een van de succesvolste statiefmerken in het verre oosten en is in 2011 begonnen aan een opmars in het westen. Reden voor het succes is niet aflatende aandacht voor perfectie in product en service. Zo vervaardigt Sirui alle componenten voor haar statieven in eigen huis. Zowel aluminium en aluminium legeringen alsook de koolstofvezeldelen worden in de fabriek van Sirui met computergestuurde (CNC) machines bewerkt en geassembleerd. Het maakt het mogelijk om een waterdichte kwaliteitscontrole uit te voeren op elk statief dat de fabriek gaat verlaten.

Nu Sirui een sterk marktaandeel heeft in het verre oosten, is zij begonnen met het oprichten van distributiepunten in de Verenigde Staten en Canada, Duitsland, Polen, Turkije en Nederland. Importeur voor het Nederlandse taalgebied is TSE Imaging in Almere. Zij importeren onder andere ook de topmerken Tokina, Hoya, Ledgo en Crumpler.