logo TO wit

AT-X 17-35 f/4.0 PRO FX V

Video interlock full-frame wide zoomlens

TO ATX1735 V upLow

Opvallend aan de 17-35 f/4.0 is de compacte bouw en het lichte gewicht. Het is een reportagelens bij uitstek en een perfect instrument voor snelle verslaggeving. Ook dit Tokina objectief was er al in een fotografie uitvoering, maar als filmlens uitgevoerd met een focus interlock zodat efficiënt, nauwkeurig en foutloos kan worden scherpgesteld. Het is een objectief dat in de cinematografie zijn klasse bewijst met een zeer fraaie beeldkwaliteit, minimale vertekening en minimaal lichtafval.

Full-frame / kleinbeeld
De hoge resolutie van de lens in combinatie met het grote sensorformaat een scherptewonder. 4K registratie is vanzelfsprekend. De minimale insteldiepte is minder dan 30cm en de beelddynamiek in de 17mm groothoekstand met een onderwerp dichtbij is adembenemend. Evenals de fraaie achtergrondonscherpte die bij grote lensopening ontstaat. Het is een objectief dat vraagt om fraaie en gestyleerde cinema met beheerste camerabeweging in een long shot en/of long take, omdat de beeldinhoud zo nadrukkelijk voor zichzelf spreekt.

 

TO ATX1735 V graph

Focus clutch
Het interlock tandwiel is vast bevestigd aan de scherpstelring. Dankzij Tokina's focus clutch kan snel worden gewisseld tussen autofocus of handmatig scherpstellen. Gemonteerd in een rig biedt de interlock groot gebruik gemak en zeer nauwkeurige focus pull, ook wanneer van een whip gebruik wordt gemaakt. De 17-35 is fijn gereedschap voor de professionele filmer.

 

 

Cameravatting: Canon
Voor camera types: full-frame, kleinbeeld
Lichtsterkte: f/4.0
Kleinste diafragmaopening: 22
Aantal lenzen/groepen: 13/12
Diagonale beeldhoek (graden): 104-72 graden
Scherpstelling: interne focussering
Minimale onderwerpsafstand (cm): 28
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:4,82
Aantal diafragmalamellen: 9
Filtermaat (mm): 82
Coating / frontlensbescherming: MC - Multicoated, WR - Water Repellant
Bouwlengte (mm): 94,5
Doorsnede (mm): 89
Gewicht (gr): 600

Strooilichtkap (vast): BH821

TO ATX1735 V glamourLOW   TO ATX1735 V top ffLOW